ИНТЕРВЈУ, ПРОФ. ДР МИЛА АЛЕЧКОВИЋ
ДОЖИВЕЋЕМО РУСКО-СРПСКИ „НИРНБЕРГ“, А СРБИЈА ЋЕ ПОНОВО БИТИ ЗЕМЉА СОЦИЈАЛНЕ ПРАВДЕ!

1. Победа Сиризе у Грчкој, јачање Подемоса у Шпанији са једне стране и раст популарности Фронт Национал и Марин Ле Пен, Лиге Норд у Италији и осталих евороскептичних странака широм Европе је нешто што привлачи пажњу медија у последње време. Да ли смо сведоци неког новог европског буђења?
Питање Сиризе у Грчкој је веома сложено, јер не знамо на који је начин нова грчка власт сада уцењена од стране ЕУ. Они су јако добро почели, али најбоља проба за власт јесте да издржи све политичке и економске притиске и повеже се са правим савезницима, иначе ће бити као код нас: обећавали једно, а урадили друго. Међутим, ако се то разреши и ако се реши највећи проблем Грчке, а то су као код и у Србији, јако корумпиране политичке анти-елите које су потрошиле све паре улагане у Грчку и довеле народ до просјачког штапа, онда ће доћи до једног великог преокрета ка социјалној правди и ка савезу са Русијом. Ја сматрам да је Грчкој потребна Метаксијанска Револуција као пре много времена, која ће потпуно обрисати мрље политичких лажи, пљачки и корупција. Једно је сигурно, нова власт Грчке жели да се још више политички приближи Русији.
Већ се дешавају огромне промене свуда у окружењу. Грчки део Кипра (који је у европској унији) уступио је две своје војне базе Русима, и то базе које се налазе на неких четрдесетак километара од енглеских екстериторијалних војних база које служе за шпијунирање Турске и читавог блиског истока ! Сада су им Руси врло близу. Енглези, наравно, нису срећни због овога.
Затим, Сирија је своју базу „Тартус“ која се налази близу Либана уступила Русији. Американци су крајем 2013. године почели да бомбардују Сирију, али је савршено руско против-ракетно оружје дејствовало у близини Кипра и тај амерички почетак се неславно завршио. Одмах после тога Обама је наредио да се престане са нападом на Сирију.
Египатски генерал Ал-Сиси ликвидирао је енглеске тројанске коње- „Муслиманску браћу“ и окренуо се Русији. Иако је Египат у војном смислу 90 посто зависио од Америке, овај генерал , као неки нови Насер, Египат данас окреће ка Русији!
Русија је унапредила своје односе са Ираном, а са Јужном Америком и са свим потомцима Перониста у њој, има већ од раније одличне односе.
С друге стране, данас и Јерменија улази у Евроазијску Унију.

НАШИМ ПРИЈАТЕЉИМА ЈЕ ДАНАС ЗАБРАЊЕН УЛАЗ У САД
Такође, нови догађаји у Пољској показују жељу одређених кругова за приближавањем Русији. Руси су у Пољској пронашли лепу и паметну Магдалену. У Бугарској су недавно почеле проруске демонстрације. У Мађарској, знамо да је Орбан проруски настројен.
Наши пријатељи са Угом Гаудензијем у Италији, на темељима Лиге Норд праве нову Националну Лигу за целу Италију која жели много тешње односе са Русијом.
У међувремениу, Исланд је повукао своју кандидатуру за Европску Унију.
Најзад, ако у Шпанији ојача Подемос, тј. опозициона група „Можемо“, ако наша пријатељица Марин у Француској, и наши пријатељи у Италији добију битке, онда бих ја за све нас националне, и леве и десне антиглобалисте, или алтермондијалисте, у ствари за заједницу социјалних и националних свесних и родољубивих покрета, просто, рекла : МОЖЕМО. За ове различите лидере кажем „Наши пријатељи“ зато што сам , као тадашњи део српског расејања познавала те људе и са њима била у контакту док овде још нико није знао ни да постоје. Уместо да путујем трошећи страначке паре, путовала сам свуда сама, као слободни интелектуалац који је антиципирао шта ће ти светски активисти, а касније моји пријатељи, једнога дана урадити. Александар Саша Дугин је некада био само један занимљив философ,а данас је велики борац за Новорусију и на листи је лица којима је забрањен улаз у Сједињене америчке државе.
Све ово показује огромне промене у свету у правцу геополитике Русије, ја бих рекла једне праве психополитике, односно у правцу окретања од политичког насиља северне Америке. Али, ми у Србији морамо да правимо јасну разлику између оних који сада тврде да су за приближавање Русији, а на власт су постављени петооктобарским превратом (читај: америчким парама), и оних који су за овај први принцип српске спољне политике , били одувек.
2. Марин Ле Пен је подржала победу Сиризе на изборима, упркос политичких разликама.Колико је подела на левицу и десницу данас актуелна? Да је постоје не премостиве разлике као што неки тврде?
И о овом проблему сам писала док још нико о томе није ни говорио у Србији, и то зато што сам на западу све то већ била проживела. У првој верзији књиге „Србијо, лажу те о Европи“ , још 2001.године у својим есејима „Због леве бомбе НАТО, десно око дато“, као и „Ротшилд лево, Рокфелер десно, а задњица позади“, описала сам хипокризију данашње левице и деснице у глобалном свету где постоји само један исти олигархијско бангстерски систем. Говорила сам већ тада да су и званична европска социјалистичка и званична „народњачка“ интернационала у ЕУ састављене само од америчких чиновника, а да су прави опозиционари ван ових структура. Што се тиче Србије, од петооктобарског преврата пишем о томе како овде у Србији нема ни левице ни деснице, и како постоје капиталистички анти-национални пљачкаши на једној страни, и социјални и национални родољуби на другој. То је једина разлика. Мој супруг је први повезао СРС са Националним Фронтом у Француској још 1996. године док је то било , у време санкција запада, потпуно незамисливо. Зато је Национални Фронт Француске једина политичка странка запада која се Србији тада, пред препуном салом „Пинки“ у Београду јавно извинила за бомбардовање Републике Српске.
БАРЕМ РУСКИ ШПИЈУНИ, ТО ЗНАЈУ
Дакле, ми знамо генезу догађаја и ко је у којој земљи какав став заузимао у односу на Нато од самог почетка ратова на Балкану. Данас је лако рећи да сте против Нато, када се Русија великим делом подигла. Али, наши пријатељи и у свету,а и овде у Србији су они који су тако мислили још тих далеких деведесетих година.
Такође, многи би данас у Србији платили да их неко у Руској Думи прими, па да одмах објаве „како их Руси подржавају“. Али, то је погрешан пут, јер ни руске службе нису баш тако наивне! Барем ја то знам, кад сам већ руски шпијун , како је недавно писало у читавој штампи која је објавила списак руских шпијуна у Србији , а на високом сам месту, у самом врху (да се мало нашалим!)
А сада озбиљно: пошто део моје шире породице живи у Москви, а један члан те породице је био у руској власти, врло добро могу барем да евалуирам кога тамо узимају озбиљно, а кога не.
3. Реакције српске јавности на победу Сиризе су биле различите, и кретале су се од критике њеног програма до покушаја неких странака да позову на стварање „Српске Сиризе“. Да ли је тако нешто могуће? И ако јесте да ли ту има места за странке које су учестовале у 5том октобру?
Прво, народ то мора јасно да зна, сваки протест против власти у Србији на коме се појави макар само један петооктобарски функционер као учесник , јесте лажан митинг и лажан протест, јер такви људи треба да седе у затвору а не да се кобајаги „буне“ против владе и власти! Ми већ једанпут морамо да научимо да се одупиремо манипулацији ! Наравно, одређене стране службе гурају напред управо лажне опозиционаре, а у ствари похлепне особе, јер су похлепни људи најбоље слуге. Данашњој власти та лажна опозиција савршено одговара, јер је реч о неспособној опозицији у рукавицама, о коректној опозицији коју свака диктаторска власт може само да пожели.
Потребно је да прво знамо против чега се ми, у ствари, бунимо: да ли се бунимо само против ове данашње власти, или се бунимо против читаве једне парадигме која нам је на силу наметнута после 5. октобра , а која је била катастрофална за обичне људе у Србији. Петог октобра у Србију је уведен анти-социјални поредак који је почео да ради искључиво за велики транснационални капитал, а који је обичне људе оставио да умру. Или, рецимо то овако: ова данашња власт је, у ствари, само његово ванбрачно дете !

12 НАЈВЕЋИХ ТЕКОВИНА ПЕТОГ ОКТОБРА
Да видимо чињенички које су то тековине 5. октобра ?
1.амнестирање шиптарских терориста са Косова и Метохије
2.повлачење тужбе коју смо били подигли против криминалаца који су нас бомбардовали (у овоме су нарочито предњачили покојни Војин Димитријевић и Драгољуб Мићуновић у свом назови „демократском центру“ одакле је потекло данашње руководство дсс-а) и скандалозно опраштање агресору огромне ратне одштете коју дугује Србији, затим породицама изгинулих, озрачених и рањених
3. прекид нашег континуитета у Уједињеним Нацијама
4.распад државне заједнице Србије и Црне Горе
5.уништење свих српских банака и укидање царине на сву робу из европске уније чиме је потпуно уништен српски извоз, а то значи и главна економска артерија Србије
6.дивљачка и багстерска приватизација и хиљаде људи бачених на улицу
7.опљачкане и ојађене избеглице које су остале без станова и кућа, а паре намењене њима отишле су у приватне џепове странака и разних комесара
8.изручен Хагу цео српски државни и војни командни кадар и молба да се Војислав Шшељ одведе и „никад не врати“
9. отварање канцеларије јужног напуљског крила Нато (најагресивнији део Нато) у Београду 2005. у време док таква канцеларија није постојала ни у једној другој земљи у окружењу
10.ново велико задужење државе Србије
11.предавање српског Косова шиптарској администрацији
12.охрабрење одвајања Војводине.
Ако сам нешто овде заборавила, молим вас, додајте. Наслеђе петог октобра су: корупција, пљачка и продаја народа од стране криминалних анти-елита. Десило се управо оно што се догађало и у Грчкој, иако је грчка позиција на спољно-политичком плану била наизглед много боља од српске.
У Србији данас ниједан поштен човек не може да добије пресуду у своју корист. Боље је бити крив и богат, него невин и сиромашан. То је систем који су увели. Да закључим: злочини бомбардовања Србије и злочини пљачке Србије су у логичкој вези.
Дакле, са људима који су били на положајима док се ово све уводило, нема никакве будућности за Србију, ма колико они желели да се данас на брзину преобуку.
Иначе , ја подржавам све опозиционе покрете и протесте оних који никада нису били у власти; С друге стране, не може се критиковати петооктобарска власт и њене пљачкашке тековине са људима који су добро намирени баш у тој власти и који се никада и ни за шта док им је било лепо и добро, нису бунили ! То и најобичнији српски сељак види! Замислите да сада на митинг против владе изађе на пример Влаховић или Цветковић и да изнесу потпуно разумне аргументе против власти! Да ли бисте им веровали ? Морате знати да свака лоша власт после неког времена рачуна са заборавом народа.
Међутим, наш проблем није у томе што ми немамо Сиризу, него у томе што нисмо имали Ципраса, нисмо имали Путина, нити Марин. Ко су председнички „аспиранти“ (бивши и будући, потенцијални, објављени и необјављени) који се данас врте на политичкој сцени Србије? Идемо редом:
1.ако је истина да садашњи председник Србије има лажну диплому факултета који је студирао недељом када је факултетска зграда закључана, и ако је истина да му сада неко пише лажни докторат, он би требало хитно да буде склоњен и затворен у цркву-покајницу. То је врхунски скандал, повреда Устава Србије и нешто што се не би толерисало ни у једној земљи света. Довољно је само ово, чак и да се не начињу друге ствари.
2.Што се садашњег премијера тиче, мислим да ће њега западне газде врло брзо напустити, ако већ нису, а народ и пензионери су га , изгледа , упркос чврсто контролисаним медијима (и свима видљивог гурања у медије коректне опозиције новог дсс), одавно напустили.
3. Шеф социјалистичке партије , упркос аферама које се за њега везују, овде је у бољој позицији, јер се одрекао неких својих „мега-донатора“ који су се сликали опасани златним ланцима, када се испоставило да имају лажне дипломе, што значи да он, у својој амбицији, нема намеру да их „покрива“. Али, и њега су западне газде већ „пустиле низ Дунав“, а ако 18.марта у Бриселу стави потпис за приближавање НАТО-у, пустиће га и народ.
4. Динкићева сарадница, заносна плавуша из Тузле која је , по петооктобарском рецепту, стручњак за све и свашта, а по ставовима руске стране, задужена да саботира и смета, и поред своје велике амбиције и провинцијског удварања Бриселу, професуре на Мегатренду, упркос свим отвореним медијима у Србији и успешном ретуширању лица на фотографијама, вероватно не може ништа да постигне, јер је народ на другој страни од њене, а Холивуду више не требају лица са Балкана. Она је, у ствари, само једна лоше снимљена филмска епизода.
5.Што се тиче Дсс -а, разумљиво је да њихова председница на све начине хоће саму себе да рехабилитује и да прижељкује да српски народ заборави њен привилеговани статус и конформирање у временима петооктобарске пљачке. Међутим, ово, на жалост , није могуће. Људи се свега добро сећају. Осим тога, када чињенички и очишћеним ушима чујете све њене политичке простопроширене реченице, морате да закључите: Није српски лупетати (нека ми буде опроштен израз, то је назив једне збирке песама). Од изјава o „праведној успостави хрватске јурисдикције у Книну“…до изјава о броју ципела (Вечерње Новости, 26.мај 2007.)…
6. Незадовољне спссобностима лажне опозиције коју су већ изабрале, стране амбасаде ће вероватно тражити даље, док не нађу неког новог(старог) досовца који има мање финансијских афера и крађа. СРС мисли да је то Борко Стефановић, али могуће је да буде и неки други лик. Лично мислим да ни та операција против народа неће успети.
7.Што се тиче бивших кандидата разних провенијенција који су већ учествовали на изборима и на њима пропали, они имају мале, готово никакве шансе. Психолошки закон нам каже да онај ко је једном у таквој трци где му је глава висила на свакој бандери изгубио, поготово ако није много познат, више не може нигде да се „залепи“, а да га сва деца одмах не исцепају.
Такође, да би неко водио државу треба да буде поливалентан и да познаје све: и политичке теорије, и социологију, и економију, и неурологију, и психологију и историју, и философију, и религију. Водити једно друштво није могуће са једнодимензионалним образовањем, што је иначе стара предрасуда неолиберала : да је довољно познавати само финансије, или имати само неку ужу специјалност. Не ! Друштво је органска целина и онај ко је на његовом челу, мора изванредно да познаје апсолутно све области.
КОЛИНДИЗАЦИЈА БАЛКАНА
Одувек сам била борац против америчког концепта лобистичког гурања у високу политику шарлатанских медиокритетских марионета, изабраних на компјутеру, које треба само да одрађују посао за војноиндустријски комплекс, Security State и пљачкашке интересне групе. Али то је оно што се управо дешава на Балкану. Ја то данас зовем „кретено-колиндизација“ Балкана. Сада ће свака девојка која је некада неком Енглезу или Американцу скувала кафу, помислити да може да буде председница Србије! То је тековина сировог капитализма који управља великим и прљавим новцем, а овај све образоване људе систематски елиминише из политике, и бодри оне који су испод медиокритета или су криминални. О томе сам доста писала у својим радовима у истраживању проблема политичке злоупотребе психопатолошких профила. Али, волела бих да један посебан интервју вашим новинама дам искључиво на ту тему где бих детаљно описала како то неформални центри моћи већ неколико деценија уназад, злоупотребљавајући наша сазнања из психологије и психопатологије, систематски раде.
Другим речима, без интегрисаних, умних и свестраних људи не може се променити непоштени систем. Ми се не боримо само против ове власти, него се боримо против оне слике света која је установљена после 5. октобра, јер је тада почела распродаја и пљачка Србије (као,уосталом, и свих бивших комунистичких земаља) и јер је тада установљен анти-социјални, најсуровији од свих система који штити само велики супранационални капитал , а обичне људе оставља да умру. Допуштам да је у Србији неко веровао у промене чак и те 2000. године. Али, најдаље две године после тога, све је већ било јасно. Дакле, ко се до 2002. побунио и изашао из такве власти , још и некако данас може да се љути као опозиција, али ко је остао у њој, па још и на положајима, тај је директан саучесник велике пљачке Србије.
Дакле, шта остаје од свих ових политичких председничких амбиција који се у Србији умножавају као пролећни пупољци ?
Од тих старих кадровика, више не верујем никоме. Шешељ који сада , као Перонисти у Аргентини, раскринкава пљачкашку аферу по аферу, треба да створи нову војну и цивилну oбавештајну алтернативну службу и да се стави на њено чело , јер је он данас далеко најобавештенија особа у Србији, а можда и у читавом региону.
Јасно је да је Војислав Шешељ овде најозбиљнији кандидат, ако га Бог сачува. Он је тај који треба, како ја кажем, да „очисти минско поље“. А ако не, десиће се неко чудо, као што је то било у другим земљама. Прави кандидати су увек света тајна и изађу из таме у последњем тренутку. Сетите се шта Толстој каже: Бог види, али чека.
У Србији постоје неупрљани људи и интелектуалци, као и јаки, светски ствараоци и на њих треба рачунати. Што се тиче младих покрета, они још морају да сазревају и њихови чланови морају да прођу неку врсту животних и психолошких тестова о јачини личности и отпорности на уцене новцем. Без тога овде неће бити помака. Ја сам за старинско проверавање психолошке спремности свих људи који приступају неким покретима или странкама за политичку борбу . Шта је нечија дубинска мотивација, колика му је интелигенција, докле ће издржати да не окрене капут наопачке ? Све то мора да се провери, јер су опортунисти без икаквих идеја и довели Србију ту где је. Они се разбеже чим више нема великог новца за њихове „политичке подвиге“.
Али, тих младих људи има доста и то је јако охрабрујуће. Већ само „армија“ мојих студената са српског Косова је огромна. Не заборавите да сам ја једини повратник из расејања који је имао студенте у далеком Пекингу, још увек их има у Француској, али , а на то сам посебно поносна, и на српском Косову !
4. Како наставити даље, који су по вама неопходни кораци за стварање могућности народног отпора режиму?Које су ваше следеће акције?
Наш Покрет Српских жена и жртава НАТО је први, као група грађана (а не држава), још пре више година, тражио одштету од НАТО-а. Захтев нам је одбијен из чисто политичких разлога, али ми ни из далека нисмо одустали, јер знамо да то није правна , него политичка борба ! Данас позивам цео српски народ и све родољубе да нам се придруже у великом устанку који ћемо , са бројним српским покретима ускоро организовати за незаборав бомбардовања, како Србије некад, тако Новорусије данас, против Нато криминалаца и против светских и домаћих бангстера!
Окупили смо мрежу више од осамнаест родољубивих и неиспрљаних опозиционих политичких покрета и група, као и многе добронамерне људе који су управо жртве власти установљене после злочиначког бомбардовања Србије и СРЈ .
За борбу против НАТО-а из Европе имамо подршку нашег доброг пријатеља француског мајора Пјера Анри Бинела, а из Русије многих структура , али и пријатеља и великог борца за Новорусију, Александра Саше Дугина.

РУСКО-СРПСКИ НИРНБЕРГ, ПА БОРБА ЗА СОЦИЈАЛНУ ПРАВДУ
Са свим овим покретима, а пре свега са храбрим и некомпромитованим људима, у Србији су могући: и Сириза , и Подемос, и Национални Фронт, и Лига Норд, и евроазијска будућност. У Србији је потребна народна социјална револуција која ће избацити из земље све банкарске, страначке и бизнис каубоје. Јасно је да досовци у овоме не могу да учествују, јер су управо они укинули све што је било социјално. Када Шешељ очисти минско поље, сиромашни треба да постану главна политичка снага у Србији. Видећете да ће тако бити, народ ће казнити све ове намирене „липицанере“ који се сада гурају, тргују, преоблаче, договарају, удварају амбасадама. Једноставно светска парадигма у којој су они могли да краду, данас је завршена. Све је пукло, завршава се епизода великих светских лопова. А не тако далеко у будућности, доживећемо и један нови „Руско-српски Нирнберг“, односно суђење највећим бомбардерским злочинцима. Сви они којима је ДОС у име немог српског народа опростио, живи или мртви, биће суђени за злочине које су овде починили !
Зато Србија треба да прогласи мораторијум на све дугове док нам не отплате ратну штету коју су направили после бомбардовања.
Они који су Србију палили уранијумом и напалмом, а после је варварски опљачкали, хтели су да нам као опозицију наметну њихове преобучене петооктобарске кадрове, али то, очигледно, није успело и неће успети. Наш народ је паметнији него што су мислили. Ми који смо истинска опозиција, ми нисмо само статистички рачун за улазак у непарном броју у скупштину, него смо ми Српска Замисао. Ми нисмо никакав „блок“, него смо деблокирани и слободни савез , све већег и већег броја гладних душа !
Ми нисмо блок од цигала који пуца, већ савез душа и исто срце које куца!
Приђите нам сви када објавимо велики робовски и велики српско-руски устанак !